Resepti
KOOSTISOSAD |
|
1 sl |
fenkoliseemneid
|
1/4 |
tükk pärmi
|
5 dl |
käesooja vett
|
1 sl |
mett
|
1/2 tl |
soola
|
5 dl |
rukkijahu
|
5 dl |
nisujahu
|
25 g |
Voimixi
|
määrimiseks 1 munavalge
|
|
pinnale puista koorimata seesamiseemneid, rosmariini ja helvessoola
|
Valmistamine
Peenesta fenkol uhmris. Lisa vette pärm, fenkol ehk apteegitill, sool ja mesi. Lisa vähehaaval jahu, kõigepealt kulbiga segades. Sõtku taigen käsitsi ühtlaseks, lõpetuseks lisa toasoe Voimix. Lase räti all pool tundi kerkida. Jaota taigen tükkideks ja veereta pallideks. Rulli jahu kasutades sellest õhukesed leivad. Tee neisse kahvliga augud ja määri munavalgega üle, pinnale puista pisut seesamiseemneid ja maitseaineid. Küpseta näkileibu ahju keskmisel siinil 250 kraadi juures umbes 6 minutit.