Resepti
KOOSTISOSAD |
|
1/2 dl |
rapsiõli
|
1 |
sibul
|
2 |
küüslaugu küünt
|
3 dl |
risottoriisi
|
8 dl |
kuuma kanapuljongit (valmistatud 2 puljongikuubikust)
|
120 g |
konserveeritud kukeseeni või muid seeni (150 g värskeid seeni)
|
1/4 tl |
purustatud musta pipart
|
2 sl |
tükeldatud peterselli
|
40 g |
Voimixi
|
1/2 dl |
riivitud parmesani
|
Valmistamine
Hakitud sibul ja küüslauk kuumuta kastruli põhjas kergelt õlis klaasjaks. Lisa riisi ja sega paar minutit. Lisa detsiliitri haaval kuuma kanapuljongit, hoolikalt segades. Jätka küpsetamist keskmisel kuumusel ja lisa puljongit alati kohe, kui eelmine on riisi sisse imendunud. Kui risotto hakkab juba valmima, lisa hakitud seened ja must pipar. (Kui valmistad risottot värsketest seentest, puhasta ja tükelda need ning küpseta enne risottosse lisamist kergelt pannil õlis.) Tõsta kastrul tulelt ja sega risottosse Voimix, parmesan ja petersell.