Resepti
Põhi: |
|
2 dl |
käesooja vett
|
1/4 |
tükki pärmi
|
1/2 tl |
soola
|
4 1/2 dl |
nisujahu
|
25 g |
Voimixi
|
Täidis: |
|
1 sl |
Voimixi
|
1 |
sibul
|
1 purk |
purustatud tomateid (400 g)
|
2 tl |
värsket oreganot
|
2 tl |
basiilikut
|
2 |
küüslaugu küünt
|
1/2 tl |
purustatud musta pipart
|
1 tl |
mett
|
1 dl |
päikesekuivatatud tomateid (viiludena)
|
1/2 dl |
musti oliive (tükkidena)
|
1 kott |
riivitud Emmentali juustu (150 g)
|
1 kott |
sinihallitusjuustu puru (150 g)
|
1 pallike |
toormozzarellat
|
1 pott |
rukolat
|
Valmistamine
Lahusta vees sool ja pärm. Lisa vaheldumisi jahu ja Voimixi ning sõtku taigen käsitsi ühtlaseks ja elastseks. Lase räti all umbes pool tundi kerkida. Rulli taigen plaadile küpsetuspaberi peale.
Sulata pannil Voimix ning prae hakitud sibul selles klaasjaks. Lisa ka teised täidiseained ja keeda neid koos mõni minut. Laota täidis pizzapõhjale ning puista peale Emmentali ja sinihallitusjuustu ning lõpuks viilutatud mozzarella. Küpseta 225 kraadi juures umbes 12 minutit. Kaunista valmis pizza värske rukolaga.