Põhi ja kaas: |
|
200 g |
Voimixi
|
5 dl |
nisujahu
|
1 1/2 dl |
suhkrut
|
2 tl |
vaniljepuru
|
Täidis: |
|
1 kg |
hapukaid õunu
|
1 |
sidruni riivitud koor
|
1 |
riivitud sidruni mahl
|
2 sl |
nisujahu
|
1 sl |
kaneeli
|
2 sl |
fariinisuhkrut
|
1 tükike |
Voimixi
|
Valmistamine
21,5 cm vorm
Traditsiooniline ameerikapärane õunapirukas valmistatakse pirukapõhjale, piruka sisuks on suhkurdatud õunasektorid ja kõik see peidetakse taignakaane alla. Õunasektorid pehmenevad kaane all haududes suurepäraselt. Otse ahjust tulnud õunapiruka lõhn on kaneeline.
Alus- ja kaanetaigna valmistamiseks sega kokku sulatatud Voimix, nisujahu, suhkur ja vaniljepuru. Poolita taigen: ühest osast saab piruka põhi ja teisest kaas. Vajuta alustaigen vastu pirukavormi põhja ja ääri. Lõika õunad sektoriteks ja säti need piruka põhjale. Sega kokku täidise sidrunikoor, sidrunimahl, nisujahu, kaneel ja fariinisuhkur. Vala segu õunasektoritele. Õunte peale pane veel tükike Voimixi. Suru kaanetaigen täidisele ja torka kaanetaignasse kahvliga mõned augukesed. Küpseta õunapirukat 200 kraadi juures ahju alumisel plaadil umbes 30-40 minutit.